dinsdag 29 april 2008

Dagelijks chocolade eten voor je hart

Britse onderzoekers zoeken 150 vrouwen die dagelijks een reep chocolade willen eten. Die moeten toch te vinden zijn zou je denken. De wetenschappers willen onderzoeken wat het effect is van de chocolade op de vorming of het voorkomen van hart- en vaatziektes. Het gaat om speciale chocolade met extra veel flavonoïden, die dan weer cholesterolverlagend zouden moeten zijn. Gewone repen zijn niet goed genoeg want daar zitten weer verkeerde vetten en suikers in. Nou je begrijpt het al, we zullen nog even geduld moeten hebben met de uitslag. Maar als je elke dag een reep chocolade eet, komt die uitslag vanzelf. Wat me ook nog een raadsel is, waarom alleen vrouwen zich kunnen melden. Lusten mannen geen chocolade of hebben die weer andere bloedvaten en harten? Soms vraag je je af of die wetenschappers zelf niet teveel chocolade hebben gegeten en of ze daardoor de werkelijkheid wat uit het oog zijn verloren. Want stel je nu voor dat die flavonoïden helpen, dan kun je toch niet geloven dat we allemaal een reep per dag moeten gaan eten om gezond te blijven? Zijn we nu met elkaar niet een beetje verkeerd bezig? Moeten we niet gewoon wat gezonder gaan leven, meer bewegen en minder snoepen, dan gaat het toch vanzelf goed met ons hart en de vaten? Of zou er een overschot aan flavonoïden bestaan dat op deze manier kan worden weggewerkt? Het zou me in het geheel niet verbazen.

Geen opmerkingen: