donderdag 4 oktober 2007

Een flexitariër eet weinig vlees

Flexitariërs zijn de nieuwe trend in Amerika. Net als vegetariërs eten flexitariërs vooral plantaardig voedsel zoals granen, groenten en fruit. Maar daarnaast gaat een stukje gevogelte, vis of mager vlees er af en toe ook wel in. Wat wordt het leven toch ingewikkeld. Vroeger leerden we alleen dat dieren er verschillende eetgewoontes op na hielden. Zo had je carnivoren, herbivoren en omnivoren, maar tegenwoordig doet de mens, als nieuw ontdekte diersoort, ook vrolijk mee. Vegetariërs en veganisten bestonden al en nu komen er de flexitariërs bij. Het zijn mensen die vooral granen, groenten en fruit eten en maximaal 2 tot 3 maal per week een stukje vlees nuttigen. Ze hebben een lagere bloeddruk, een gezonder cholesterolgehalte en een lager gewicht. Kortom de ideale burger (begrijp dat laatste woord alstublieft niet verkeerd). Het is een nieuwe trend en het komt uit Amerika, dus al twee redenen om er snel aan mee te doen. Dan ben je helemaal van deze tijd en loop je vooraan. Het is toch leuk om de komende weken trots te kunnen verkondigen dat je bent toegetreden tot de generatie van de flexitariërs. Bewondering en verbazing alom, daar kun je vast op rekenen. En trots leg je dan uit dat je deze gezonde levensstijl hebt overgenomen en dat je daarom nu veel gezonder leeft en het al kunt merken ook. Je zit lekkerder in je vel, stapt vrolijker je bed uit, doet fluitend je werk en ’s avonds nog volop energie. Door die verlaagde bloedsuikerspiegel hè en je hebt natuurlijk helemaal geen trek meer in dat malse biefstukje of dat lekkere koteletje. Welnee joh, een stronkje selderij en je voelt je weer tiptop. Een flexitariër lijkt wel een beetje op een normaal mens vind je ook niet? We doen er wel heel apart over, maar eigenlijk is het doodgewoon, zoals het hoort en al jaren geweest is. We wisten alleen nog niet hoe het allemaal heette. Daarom bedanken we Amerika voor het ontdekken van het nieuwe woord voor de normale mens: flexitariër. OK dan.

1 opmerking:

Anoniem zei

Beste Niek,

Is dIt artikel sarcastisch bedoelt?
Want natuurlijk weten we allemaal dat een mals biefstukje of lekker koteletje niet makkelijk ingeruild wordt door een stronkje selderij.
Maar we kunnen toch redeneren? We hebben toch principes?
Wil je ongezond leven? Wil je dat dieren mishandeld worden voor jou lekkere hapje? Wil je dat in derde wereld landen soya plantages leeggehaald worden voor het voedsel van het vee hier, terwijl de bevolking met een lege buik achterblijft?
Nee.
Dus moeten we maar even slikken als we onze tanden in een stronkje selderij zetten.